NIEUWS

Hoite Pruiksma kan brulboeiorgel bouwen

Hoite Pruiksma kan eindelijk zijn brulboeiorgel bouwen. De musicus loopt al jaren rond met het plan een orgel te bouwen dat bespeeld wordt door water.
Dankzij een subsidie van 150.000 euro van de provincie Fryslân kan hij nu aan de slag. Het orgel zal bestaan uit een eiland en verschillende losse boeien met pijpen. Behalve door het water, moet het orgel ook door mensen bespeeld kunnen worden. Waar het orgel moet komen, is nog niet bekend maar verschillende gemeenten hebben inmiddels interesse getoond.Het orgel moet toeristen trekken en kinderen kunnen er op spelen. Een prototype moet in oktober van dit jaar klaar zijn.

Luister naar een toelichting van Hoite Pruiksma

(bron: Omrop Fryslân, 17 februari 2010)

 

It Nije Ensemble speelt nieuw werk van Dirk Dekker

Op vrijdagavond 5 maart a.s. organiseert de stichting It Nije Ensemble haar derde concert in de serie 'kamermuziek van Dirk Dekker'. Op het programma staat ondermeer Island floting away, een werk voor viool en piano dat Dekker in de zomer van 2009 componeerde. Violist is Hans Rijkmans; de pianopartij wordt gespeeld door de componist. Het concert vindt plaats in Villa Floor, Aldewei 26 te Workum, aanvang 20.30 uur.
Klik hier voor de flyer.

 

Jehannes Passy van Hoite Pruiksma weer uitgevoerd

Op vrijdag 26 en zaterdag 27 maart wordt de Jehannes Passy van Hoite Pruiksma weer uitgevoerd. De Friestalige Jehannes Passy is een negendelig werk vol symboliek van tijd, ruimte en getal. De componist omschrijft de stijl als een samengaan van vijftiende-eeuwse polyfonie met de zeventiende-eeuwse reciteervorm en de expressiviteit die we kennen van Stravinsky en Penderecki. De programmering van deze indrukwekkende compositie past in de jarenlange passietraditie  in de Grote Kerk van Workum. Voorafgaand aan het concert op 27 maart zullen Ebo Reitsma en Hoite Pruiksma een lezing verzorgen en een toelichting geven op deze Jehannes Passy.

(Klik op de afbeelding voor een vergroting)


Vrijdag 26 en zaterdag 27 maart
Grote of Gertrudiskerk Workum
Aanvang 20.30 uur